Betakaroten Gold

 
 
Tre glade kvinner med solbrun hud ler og smiler i hverandres selskap

Betakaroten: Hva er det og hvordan fungerer det?

Det å ha en naturlig sommerglød er en viktig del av fremtoningen for mange, og mange jakter en evig brunfarge. Brunfargen kan påvirkes av mange faktorer, og en av disse er betakaroten – et naturlig fargestoff som kan gi en dyp og varig brunfarge.

I denne bloggposten går vi mer i dybden på hva betakaroten er, hvordan det fungerer i kroppen og hvilke fordeler det kan ha.

Hva er betakaroten?

Betakaroten er en type karotenoid, et fargestoff som gir frukt, grønnsaker og enkelte alger sine karakteristiske farger. Karotenoider finnes i et bredt spekter av matvarer, og betakaroten er en av de mest kjente. Betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen.

Fra naturens side finner vi betakaroten i et hav av matvarer, der de mest kjente er gulrot, søtpotet, mango, papaya, spinat og brokkoli. Disse er bare noen av de naturlige kildene som gjør måltidene våre både fargerike og smakfulle. Og ikke glem det gamle rådet om å spise «5 om dagen» – med betakarotenrike godsaker får du ikke bare en palett av herlige farger på tallerkenen, men også medfølgende helsefordeler!

Betakaroten er riktignok mer enn bare en farge – betakaroten er et provitamin A, noe som betyr at det kan bli omdannet til vitamin A i kroppen når det er nødvendig. Vitamin A spiller blant annet en viktig rolle for synet, huden, slimhinnene, immunforsvaret og i celledelingsprosessen. 

Fun fact: Visste du at grunnen til at flamingoen er rosa skyldes at den spiser alger som inneholder betakaroten? Nå vet du det!

Hvordan fungerer betakaroten i kroppen?

En av hovedfunksjonene til betakaroten er nettopp å bli omgjort til vitamin A i kroppen. Dette vitaminet er nødvendig for opprettholdelsen av en normal hud, normale slimhinner og normalt syn. I tillegg til sin rolle som provitamin A, er betakaroten også en antioksidant. Antioksidanter bidrar til å beskytte cellene i kroppen mot oksidativt stress.

 

Brun dame i bikini ligger på solseng med Betakaroten Gold
Hvert år rundt sommeren begynner mange å stille seg selv spørsmålet: Hvordan bli fort brun? De aller fleste som tar betakaroten som kosttilskudd gjør dette nettopp for å bli brunere. Grunnen til dette er fordi fargestoffene lagres i underhudsfettet over tid og kan derfor gi en jevn og naturlig brunfarge til huden vår. Med betakaroten kan du få den strålende gløden du alltid har drømt om, samtidig som du nyter alle helsefordelene det bringer med seg.

Visste du at vitamin A har flere andre helsemessige fordeler enn å bare bidra til å opprettholde normal hud? Vitamin A bidrar i tillegg til blant annet:

  • å opprettholde normalt syn
  • immunsystemets normale funksjon
  • å spille en rolle i celledelingsprosessen
  • normal omsetning av jern

Hvordan innta betakaroten?

For å få tilstrekkelig mengde betakaroten i kostholdet, er det viktig å inkludere matvarer som er naturlige kilder til dette stoffet. Gulrøtter, søtpoteter, mango, papaya, spinat og brokkoli er som nevnt gode alternativer som kan bidra til å øke inntaket av betakaroten.

Dame holder Betakaroten Gold, produktplassering
 

Tips: Bytt ut chips og dipp med gulrøtter eller pommes frites med søtpotet-fries! Du vil ikke bare gjøre helsen din en tjeneste, du vil også få en økning i betakaroteninntaket ditt. To fluer i en smekk der altså!

I tillegg til naturlige kilder kan betakaroten også tas som kosttilskudd. Kosttilskudd kan være smart for de som er usikre på om de får dekket behovet av betakaroten gjennom kostholdet, eller for de som vil ha en real betakaroten-boost inn mot sommerens brunfarge. Og la oss kalle en spade for en spade, det kan bli ganske slitsomt i lengden hvis du alltid skal holde oversikt over alt du får i deg gjennom kostholdet. Da kan et kosttilskudd sørge for å fylle hullene, selv om det selvfølgelig ikke skal erstatte et sunt og balansert kosthold.

Tips 2.0: Velg et betakaroten-produkt som bruker naturlige kilder, fremfor syntetisk fremstilt betakaroten – dette vil være den beste betakaroten for deg! Huskeregel: Naturlig er best!

Kan alle ta betakaroten?

Som med alle kosttilskudd, ved usikkerhet bør du rådføre deg med lege. Våre erfaringer tilsier at betakaroten er helt trygt for de aller fleste dersom du ikke tar for mye og følger de anbefalte doseringene.

Vi anbefaler riktignok at gravide, ammende, personer som bruker reseptbelagte legemidler eller røykere ikke tar kosttilskudd som inneholder betakaroten før de har konsultert seg med lege. Enkelte studier har blant annet vist at betakaroten – riktignok ved overdreven bruk langt over anbefalte doseringer – kan gi økt risiko for kreft hos røykere.

Så lenge du ikke går under kategoriene vi nevnte over kan du derfor med god samvittighet innta betakaroten etter de anbefalte doseringene og dra nytte av fordelene betakaroten gir deg.

Fun fact: Visste du at betakaroten er fettløselig, og at betakaroten-produkter som for  eksempel inneholder kokosolje vil øke opptaket av betakarotenet? 

Betakaroten – den sunne veien til en dyp og varig brunfarge

Betakaroten kan være med på å booste brunfargen din. Som et provitamin A kan det bidra til å opprettholde normal hud, bidra til immunsystemets normale funksjon, i tillegg til diverse andre helsefordeler. Naturlige kilder for betakaroten, som frukt og grønnsaker, er en god måte å inkludere det i kostholdet, men for de som trenger en ekstra boost, kan betakaroten som kosttilskudd være et ypperlig alternativ.

Solbrune damer i bikini på brygge

Til slutt: Ta vare på huden din og oppretthold en sunn livsstil med betakaroten som en del av ditt daglige kosthold!

Her kan du lese mer om Betakaroten Gold ! Ønsker du en sterkere variant? Bestill Betakaroten Gold Black Edition her!

SOMMERTILBUD! SISTE SJANSE!

Få den perfekte brunfargen til sommerferien!

✓ Helt uten sol
✓ Helt uten skiller
✓ Hele året

Nå kun 179,90 *

Veil. pris 299,90

Start med ditt telefonnr.:

*Pris gjelder første pakke, så abonnement uten binding, med levering hver tredje måned (299,90/mnd). Pluss frakt på 49,50.

  • Sendes med Posten Norge
  • Faktura 14 dager. Ingen binding.
Betakaroten Gold Betakaroten Gold

SOMMERTILBUD! SISTE SJANSE!

Få den ultimate brunfargen til sommerferien med vår sterkeste betakaroten!

✓ Helt uten sol
✓ Helt uten skiller
✓ Hele året

Nå kun 239,90 *

Veil. pris 399,90

Start med ditt telefonnr.:

*Pris gjelder første pakke, så abonnement uten binding, med levering hver tredje måned (399,90/mnd). Pluss frakt på 49,50.

  • Sendes med Posten Norge
  • Faktura 14 dager. Ingen binding.
Betakaroten Gold Black Edition Betakaroten Gold Black Edition